fbpx

Intrebari frecvente

1Ce tip de permis este necesar pentru conducerea autorulotelor?
Autorulotele sunt sub 3.5 tone si se conduc cu permis categoria B. Varsta minima a soferului este 25 ani, iar experienta la volan sa fie de minim 5 ani.
2Ce este autorulota?
Autorulota este un mijloc de transport care serveste si ca spatiu de locuit. Are la dispozitie 6 locuri pe scaune, 6 locuri de dormit, bucatarie, baie, spatii de depozitare, apa calda si caldura, sistem de conectare la retea electrica, aer conditionat, spatiu depozitare si transport biciclete, panouri solare 140 W cablu de alimentare 220W, rezervor de apa reziduala, rezervor apa curate, marchiza. De asemenea este echipata de iarna si poate fi folosita in modul on/off camping.
3Care este viteza de deplasare cu autorulota?
Nu exista o limita speciala de viteza. Este recomandat ca viteza sa fie 80km/h pe drumurile nationale si 100-110km/h pe autostrada. In cazul drumurilor in curbe, este indicata o viteza cu 10km mai mica decat indicatorul de viteza de pe drum.
4Cate persoane pot conduce autorulota?
Poate fi condusa de orice persoana cu varsta minima de 25 de ani, care detine permis de conducere caterogia B. Nu exista o restrictie la numarul de soferi, dar este necesar un minim de experienta.
5Unde poate fi parcata autorulota?
Autorulota poate fi parcata oriunde, in locurile de parcare legale. Trebuie sa tineti cont ca nu puteti folosi autorulota ca in spatiile special amenajate pentru campare, riscand sa fiti amendati. (ex deschiderea marchizei, folosirea echipamentului de camping).
6Unde se poate face alimentarea autorulotei?
Alimentarea cu apa, deversarea apelor uzate si golirea casetei de toaleta se face de obicei in campinguri unde sunt spatii special amenajate. In afara Romaniei, exista astfel de spatii si in benzinarii. Din pacate in Romania, golirea apei uzate se poate face in reteaua de canalizare, iar alimentarea cu apa in benzinarii.
7Unde se poate campa cu autorulota?
Se poate campa in orice camping, parcari legale sau in natura. Daca alegeti sa parcati in natura, trebuie sa fiti sigur ca nu campati pe proprietate privata, rezervatie naturala, teren cu problem si sa pastrati locul curat (sa nu deversati apele uzate sau caseta de toaleta).
8Ce faceti in caz ca aveti o problema/defectiune?
Pentru orice nelamurire sau problema nu ezitati sa ne contactati telefonic sau pe WhatsApp. Vom gasi impreuna solutia, in cel mai scurt timp.
9Exista limita de km?
Nu. dar va recomandam sa nu conduceti mai mult de 500km pe zi, fiind destul de obositor.
10Exista asigurare?
Da, avem asigurare RCA si Casco valabila peste tot in Europa.
11Se percepe garantie?
La inchirierea autorulotei, se retine o garantie de 500 de euro, care va fi returnata integral la returnarea acesteia, daca se afla in aceeasi stare in care a fost preluata. In caz de accident sau alte pagube, vor fi retinute costurile reparatiei sau franciza CASCO.
12Cum trebuie sa procedati daca vreti sa inchiriati o autorulota?
Puteti completa formularul de contact online sau ne puteti trimite un mail la hello@alercampers.ro. Daca perioada dorita de inchiriere este disponibila, vom intocmi un contract si veti achita un avans. Diferenta de plata se va efectua cu 30 de zile inainte de preluare.
13Ce implica anularea unei rezervari?
Anularea rezervarii este posibila cu informarea in scris, in prealabil si in urmatoarele conditii:
• In caz de neplata in termen a avansului de 30% (5 zile de la confirmarea rezervarii)
• In caz de neplata in termen a diferentei de 70% (30 zile inainte de prima zi de inchiriere).

In cazul anularii cu mai mult de 30 zile inainte de preluare, nu se percepe nici o penalitate. In cazul anularii cu 15-29 zile inainte de preluare, se percepe o penalitate de 30%. Pentru anularile intervenite in intervalul 01-14 zile, se percepe o penalitate de 75%.

In cazuri exceptionale penalitatile de mai sus pot fi diminuate. Acestea pot fi inchirierea posibila a aceleiasi perioade catre alt client, mutarea rezervarii, motive de ordin personal deosebite si dovedite.
Rezervă